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Middle Eastern planked salmon (MEATER+®)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- water, for soaking
Pomegranate and parsley topping
- 50 g red wine vinegar
- 2 tbsp caster sugar
- 2 tsp salt
- 100 g water
- ½ red onion, cut into thin slices
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, roughly chopped
- ½ pomegranate, arils only
Preserved lemon dressing
- 1 piece preserved lemon
- 170 g natural yoghurt
- 2 tbsp olive oil
- 2 tbsp water
- ground black pepper, to season
- 1 tsp caraway seeds
Salmon and potatoes
- 800 - 900 g fresh boneless salmon fillet
- 2 - 3 tsp za'atar, plus extra to season (see Tips)
- olive oil, for drizzling
- 800 g water
- 8 - 12 new baby potatoes
- 50 g slivered almonds, toasted
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 3436.8 kJ / 818.3 kcal
- Protides
- 56.8 g
- Glucides
- 29 g
- Lipides
- 51.7 g
- Graisses saturées
- 9.7 g
- Fibre
- 6.5 g
- Sodium
- 1348.2 mg
Recettes alternatives
Paella
30min
Peruvian roast chicken with green sauce and avocado salad
25h 35min
Sous vide fillet steak with gin and peppercorn sauce
2u. 20min
Middle Eastern salmon with tahini yoghurt
40min
Marinated white fish fillets with chermoula sauce and couscous salad
1 Std. 10 Min
Salmon, quinoa, feta and mixed vegetable salad
50min
Sicilian prawn salad
40min
Prawn arrabiata with zucchini noodles
40min
Crispy-skinned snapper with macadamia cream and spring vegetables
1h
Asparagus and broad bean salad
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Lemon and ginger Prosecco cocktail
45min
Zingy avocado and lime dip
10min