Versions compatibles
Tetsuya Wakuda's Marinated lobster tail with bread salad and avocado soup (TM6)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Lobster
- 1000 g water
- 1 fresh lobster tail, uncooked (see Tips)
- ice cubes
- cold water
Marinade
- 50 g eschalots, cut into halves
- 10 g fresh tarragon, leaves only
- 10 g fresh chives, cut into pieces
- 30 g rice wine vinegar
- 70 g extra virgin olive oil
- 2 tsp walnut oil
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
Bread salad
- 20 g extra virgin olive oil
- 20 g red capsicum, cut into pieces (1 cm)
- 20 g green capsicum, cut into pieces (1 cm)
- 20 g yellow capsicum, cut into pieces (1 cm)
- 20 g pickled capers, rinsed
- 2 anchovy fillets
- 1 egg yolk
- 1 slice sourdough bread, crusts removed, cut into small pieces (1 cm - see Tips)
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
Avocado soup
- 1 - 2 ripe avocados (approx. 250 g)
- 500 g milk, cold
- sea salt, to taste
- 1 - 2 pinches cayenne pepper, to taste
Serving
- eschalot, finely diced, to garnish
- salmon caviar, to serve (optional)
- extra virgin olive oil, to drizzle
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2275.2 kJ / 541.7 kcal
- Protides
- 19.6 g
- Glucides
- 13.9 g
- Lipides
- 44.8 g
- Graisses saturées
- 9.2 g
- Fibre
- 6.3 g
- Sodium
- 1304.7 mg
Recettes alternatives
Asian crab cakes with wasabi mayonnaise
1j 30 menit
Flank steak with horseradish cream sauce
4h 20 min
Linguine with lemon and prosciutto
25 min
Sous vide fillet steak with gin and peppercorn sauce
2 godz. 20 min
Parmesan gelato
4j 30 menit
Sous-vide fish with lemon and herbs
1 Std. 15 Min
Oysters with Lime Granita
15min
Mussels in white wine and cream sauce
45 Min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1 Std. 15 Min
Salmon with lemon hollandaise, asparagus and rice
45 Min
Steamed snapper, black beans and rice
1h 10 min
Mango pudding
12h 15min