Versions compatibles
Kurczak w musztardzie i syropie klonowym z brokułami na parze
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 500 g piersi z kurczaka (4 filety o grubości 1-1,5 cm)
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 40 g syropu klonowego
- 60 g musztardy francuskiej
- ½ - ¾ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 500 g wody
- 200 g różyczek brokułu
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 811.2 kJ / 193.8 kcal
- Protides
- 29.2 g
- Glucides
- 13.8 g
- Lipides
- 2.8 g
- Fibre
- 1.6 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Zupa krem z warzyw, kurczak na parze, warzywne tagliatelle i sos musztardowy
45 dk
Ziołowy kurczak Aleksandry Miotk
1h 10 min.
Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
40 min
Gotowanie na parze kalarepy (550-1200 g)
45 dk
Dorsz po tajsku z Varomy
1h 10 min.
Gotowanie na parze cukinii (200-500 g)
20 min
Karkówka z Varomy z kapustą i ziemniakami
1h
Kurczak z sosem pieczarkowym i ziemniakami
1h
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
1sa 5 dk
Warzywa na parze z miodem i cytryną
40 min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1sa 5 dk
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (200-600 g)
30 min