Artichoke Tart - Torta di carciofi
TM6 TM5

Artichoke Tart - Torta di carciofi

4.8 (34 évaluations )

Ingrédients

Pastry

  • 100 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
    ou vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm)
  • 200 g plain flour, plus extra for dusting
  • 1 pinch fine sea salt
  • 100 g unsalted butter, cold, diced
  • 50 g milk
  • 1 egg white, lightly beaten

Filling

  • 100 g onions, quartered
  • 2 garlic cloves
  • 30 g unsalted butter, diced
  • 100 g frozen spinach, defrosted, drained
  • 2 medium eggs
  • 2 egg yolks, from medium eggs
  • 250 g double cream
  • 1 tsp fine sea salt
  • 1 pinch ground black pepper
  • 100 g large black olives, pitted
  • 480 g tinned artichoke hearts, large, drained, halved (drained weight)

Infos nut.
par 1 slice
Calories
1896.2 kJ / 453.2 kcal
Protides
13.4 g
Glucides
29.9 g
Lipides
32.2 g
Graisses saturées
18.7 g
Fibre
4.8 g
Sodium
625.5 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives