![Thai Coconut Lemongrass Chicken Soup Thai Coconut Lemongrass Chicken Soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c6db887a-af85-4348-8f07-0cae54a92110/Derivates/6993fee9-aac1-46ea-8cee-54d65a21ed75.jpg)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 5 - 15 dried red chilies, e.g. chile de arbol, stems removed, to taste
- 30 oz coconut milk
- 14 oz chicken stock
- 4 oz shallots, thinly sliced
- 2 oz fish sauce
-
1
tsp sugar
ou 1 tsp palm sugar - 2 oz ginger, thinly sliced
- 2 oz fresh galangal (Thai ginger), thinly sliced
- 2 oz fresh lemongrass, cut into thin rounds, white part only
- 1 - 2 oz tamarind paste, to taste
- 6 oz fresh oyster mushrooms, hand torn into pieces
- 1 tbsp lime juice
- 16 oz chicken breast fillet, boneless skinless, cut into thin strips (approx. ¼ in.)
- 10 - 15 sprigs cilantro, leaves only
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 4004 kJ / 957 kcal
- Protides
- 133 g
- Glucides
- 60 g
- Lipides
- 61 g
- Fibre
- 12 g
Collection(s)
Recettes alternatives
Chicken Garam Masala
50min
Manhattan Clam Chowder
55 min
Steamed Halibut with Romesco Sauce (Bill Yosses)
55 min
Lemongrass Chicken Soup
50min
Chicken Tikka Bowls with Kachumber
2 Std. 50 Min
Moroccan Lamb and Eggplant with Couscous
1 godz. 10 min
Hawaiian Summer Rolls
1h
Moroccan Chicken Bowl
45 min
Butter Chicken
4h 5 min
Egg Drop Soup
45 min
Thai Fish Curry
50min
Ginger Chicken Meatballs in Scallion Broth
1 godz. 10 min