Versions compatibles
Steamed sticky rice with pork (Rice tube puddings)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Sweet chilli sauce
- 2 tbsp red chilli hot sauce
- 3 tsp tomato sauce (to make your own, refer to the recipe in The Basic Cookbook)
- 30 g sugar
- 100 g water
- ½ tsp cornflour
Rice tube puddings
- 450 g sushi rice
- 50 g soy sauce
- 30 g sugar
- 1 pinch ground white pepper
- 200 g lean pork fillets, cut in small strips (5 cm x 1 cm x 0.5 cm)
- 30 g oil
-
12 - 15
dried shiitake mushrooms (approx. 20 g), soaked to soften, cut in strips
ou 20 g dried mushrooms, soaked to soften, cut into strips - 50 g dried prawns (optionnel)
- 600 g water
- 5 sprigs fresh coriander, cut into pieces, for garnishing
- 10 g roasted unsalted peanuts, cut into pieces, for garnishing
- Infos nut.
- par 1 cup
- Calories
- 1163 kJ / 278 kcal
- Protides
- 12 g
- Glucides
- 45 g
- Lipides
- 5 g
- Fibre
- 0 g
Recettes alternatives
Chinese vermicelli with prawns and garlic sauce
1h 15min
Twice-cooked pork belly with lentils
5h 30min
Soy milk jellies with coffee syrup
3 Std. 55 Min
Black & white chocolate tartufo
13 Std. 55 Min
Thai-style grilled pork skewers
7h 25min
Potato cakes
45 min
Pearl rice meatballs
2h
Chicken and capsicum souvlaki with rice
1 godz. 5 min
Chicken corn chowder with broccoli terrines
1 godz. 25 min
Steamed mushroom and egg pots
40 min
Sandwich sushi
1h 45min
Taiwanese sticky rice
1 Std. 40 Min