Versions compatibles
Coconut Rice with Asian-inspired Pork and Eggs
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Soy Reduction
- 60 g soy sauce
- 2 Tbsp water
- 2 Tbsp brown sugar
- ½ tsp chilli sauce, hot, (e.g. Sriracha, see tip)
Pork Mince
- 500 g pork fillet, cut in pieces (3 cm), partially frozen
- 2 garlic cloves
- 2 cm fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 4 spring onions, white part only, quartered, reserving green fronds for garnishing
- 20 g groundnut oil
- 230 g water chestnuts, tinned, drained
- 2 pinches fine sea salt
- 2 pinches ground white pepper
-
½
tsp vegetable stock paste (see tip)
ou ½ vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - 1 Tbsp water
Coconut Rice and Eggs
- 300 g rice
- 400 g coconut milk
- 500 g water
- 4 medium eggs
- 20 g groundnut oil, plus extra for greasing
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only, finely chopped for garnishing
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 3247 kJ / 773 kcal
- Protides
- 45 g
- Glucides
- 72 g
- Lipides
- 33 g
- Fibre
- 5 g
Recettes alternatives
Chicken, Butternut Squash and Toasted Pine Nut Risotto
45min
Chicken Pad Thai
20 min
Thai Salmon Parcels with Jasmine Rice
45min
Satay Turkey Skewers
45min
Asian-style Beef Stew
2h 30 min
Lasagne-style Courgette Bake (TM5)
Pas d’évaluation
Yakisoba Rice Vermicelli
40 Min
Sour Fish Curry (Fish Ambul Thiyal)
1 Std.
Chicken Corn Chowder, Broccoli Terrines
1hod. 25min
Pad Thai Noodles with Prawns
30min
Five-spice Duck with Mushrooms, Asian Vegetables and Rice
1h 5min
Quick Beef Massaman Curry
40 Min