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Slow roasted lamb shoulder and fennel with agrodolce dressing
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Lamb shoulder and vegetables
- 1 lemon
- 6 garlic cloves
- 1 tsp black peppercorns
- 60 g extra virgin olive oil
- 2 tsp sea salt flakes
- ½ tsp ground nutmeg
- ½ tsp ground cinnamon
- 1500 - 2000 g lamb, shoulder, bone in, scored around the bone
- 500 g hot water
- 16 small potatoes, cut into halves (see Tips)
- 2 fennel bulb, trimmed and cut into thick wedges (fronds reserved for garnishing)
Agrodolce
- 100 g water
- 100 g red wine vinegar
- 50 g white sugar
- 1 garlic clove
- 2 red onions (approx. 300 g), cut into halves
- 60 g currants
- 2 tbsp fennel seeds
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 30 g balsamic vinegar
- 10 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 6 sprigs fresh mint, leaves only, plus extra for garnishing
- Infos nut.
- par 1 portions
- Calories
- 2445.3 kJ / 582.1 kcal
- Protides
- 47.4 g
- Glucides
- 26.8 g
- Lipides
- 30.6 g
- Graisses saturées
- 10.2 g
- Fibre
- 5 g
- Sodium
- 996 mg
Recettes alternatives
Lamb and fennel ragu
4 godz. 35 min
Sumac beef with olive and parsley smashed potatoes
2h 30min
Almond crusted salmon with asparagus fettuccine
35min
Layered lamb curry
1h
Zurich-style veal strips with potatoes
2 Std. 50 Min
Lamb shanks with risoni and feta
3h 50min
Tomatoes with wasabi dressing
10min
Lamb cutlets with pumpkin and pistachio salad
40 min
Beetroot, pear and blue cheese salad
1h 10min
Lamb spezzatino
1 godz. 45 min
Grilled eye fillet with Café de Paris butter
45 min
Poached egg pots with smoked salmon and avocado salsa
30 min