Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 800 g wody
- 300 g czerwonych buraków, małych, całych, ze skórą
- 200 g jarmużu, pokrojonego na kawałki, tylko liście
- 1 czerwona papryczka chili, suszona, bez gniazd nasiennych
- 20 g orzechów nerkowca, łuskanych
- 70 g oliwy z oliwek
- 30 g octu balsamicznego
- 10 g musztardy
- 10 g miodu
- 5 g sosu Worcestershire
- 2 - 3 szczypty soli
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 1089.6 kJ / 260.4 kcal
- Protides
- 4.6 g
- Glucides
- 17.9 g
- Lipides
- 20.3 g
- Graisses saturées
- 2.9 g
- Fibre
- 4.4 g
- Sodium
- 221.2 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Surówka z selera naciowego z jabłkowym sosem
10min
Szpinak z sezamem i sosem sojowym
25min
Surówka z jarmużem i jabłkiem
15min
Sałatka prowansalska z kalmarami
55 min
Sałatka z botwiny z malinowym winegretem
15min
Sałatka z cukinii, dyni i gruszki
1 Std. 50 Min
Kremowe gratin z jarmużu
55 min
Sałatka śródziemnomorska z kuskusem
50 min
Sałatka z ciecierzycy
25min
Wiosenna sałatka z roszponki w sosie curry
10min
Omlet z jarmużem
35 min
Sałatka rosyjska z burakami
1h 10min