Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 40 g masła, pokrojonego na kawałki
- 2 - 3 łyżeczki cukru
- 500 g ziemniaków, pokrojonych w 1,5 cm kostkę
- 500 g kalarepy, pokrojonej w 1,5 cm kostkę
- 140 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 80 g mleka
- 1 łyżeczka soli
-
1 - 2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego
ou 1 - 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 1434.5 kJ / 342.9 kcal
- Protides
- 6.2 g
- Glucides
- 33.6 g
- Lipides
- 22 g
- Graisses saturées
- 13.6 g
- Fibre
- 7.3 g
- Sodium
- 639.4 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Jajka sadzone na Varomie z kalafiorem i ziemniakami
45 min
Jajka z ziemniakami w sosie musztardowym
1 Std. 5 Min
Pasta marchewkowa
15min
Semifredo z kawą zbożową
7h
Gulasz z pulpetami kiełbasianymi; Surówka z kalarepą
30min
Węgierska zupa grzybowa
45 min
Chłodnik arbuzowy
1h 15min
Placki pomidorowe po grecku i sałatka z rumienioną ciecierzycą
50min
Zupa grochowa z kiełbaskami
1u. 45min
Kremowa zupa ziemniaczana
45 min
Ziemniaki i fasolka szparagowa z pesto pietruszkowym
35min
Kapuśniak z białej kapusty z boczkiem
55min