Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 250 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 50 g oliwy z oliwek
- 800 g warzyw, mieszanych, np. cukinii, marchewki, selera, pora, pokrojonych na kawałki
- 1600 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
ou 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 2 łyżeczki soli
- 800 g warzyw, mieszanych (np. cukinii, marchewki, selera, pora), pokrojonych na kawałki
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 479 kJ / 114 kcal
- Protides
- 3.3 g
- Glucides
- 15 g
- Lipides
- 4.6 g
- Graisses saturées
- 0.7 g
- Fibre
- 4.1 g
- Sodium
- 293.6 mg
Recettes alternatives
Zupa krem z cukinii
35 min
Zupa krem z resztek warzyw
50 Min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 Min
Zupa krem z warzyw
35 min
Zupa krem z batatów z orzechową posypką
50 Min
Zupa krem z ziemniaków i porów
1 Std.
Zupa krem z pietruszki; Pomidorowy ryż z łososiem (kabsa)
1 Std. 10 Min
Warzywna zupa krem; Warzywa z kurczakiem, ryżem i sosem musztardowym; Lemoniada; Jabłka pod kruszonką
1 Std. 10 Min
Zupa krem z batatów i cukinii; Bułki na parze z wegańskim gulaszem
1 Std. 5 Min
Zupa krem z marchewki i imbiru; Pulpety rybne z warzywnym ryżem i sosem pomidorowym
1 Std. 5 Min
Prosta i uniwersalna zupa krem
45 Min
Pulpety w sosie pomidorowym z purée ziemniaczanym
1h 40 min