Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Ciasto
- 40 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
- 50 g mleka
- 1 łyżeczka cukru
- 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 250 g wody
- 600 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka soli
Farsz
- 300 g sera mozzarella, pokrojonego na kawałki
- oliwa z oliwek, ilość do natłuszczenia blachy i posmarowania focacci
- 500 g białej kiełbasy, surowej, obranej ze skóry, pokrojonej na ok. 2 cm kawałki
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- Infos nut.
- par 1 kawałek
- Calories
- 1856 kJ / 443.3 kcal
- Protides
- 18.5 g
- Glucides
- 39.2 g
- Lipides
- 24.7 g
Recettes alternatives
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2sa 35 dk
Paluchy z boczkiem i cebulą
1u. 20min
Roladki mięsne w cieście filo z sosem chili
1h 25min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1h 30 min
Focaccia serowa z pomidorami
45 min
Rogaliki à la pizza
1 Std. 5 Min
Lekko czerstwy chleb zapiekany z boczkiem i serem
50min
Bułeczki z sera gruyère
45 min
Bułeczki z chorizo i boczkiem
3h
Pizzowe muffiny
1h 50min
Placek nadziewany mozzarellą
1 Std. 5 Min
Focaccia z cebulą
2h 20 min