Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Ciasto
- 40 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
- 50 g mleka
- 1 łyżeczka cukru
- 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 250 g wody
- 600 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka soli
Farsz
- 300 g sera mozzarella, pokrojonego na kawałki
- oliwa z oliwek, ilość do natłuszczenia blachy i posmarowania focacci
- 500 g białej kiełbasy, surowej, obranej ze skóry, pokrojonej na ok. 2 cm kawałki
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- Infos nut.
- par 1 kawałek
- Calories
- 1856 kJ / 443.3 kcal
- Protides
- 18.5 g
- Glucides
- 39.2 g
- Lipides
- 24.7 g
Recettes alternatives
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi i anchois
1 Std. 45 Min
Focaccia z cebulą
2 Std. 20 Min
Ziołowe bułeczki z pasztetem
1h 10min
Mini foccacie z oregano
3 Std. 40 Min
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55 Min
Wytrawne ciasto z cukinią i chorizo
1h 10min
Mini tarty z porem
1 Std.
Focaccia serowa z pomidorami
45 Min
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1 Std. 45 Min
Placek nadziewany mozzarellą
1h 5min
Quiche z resztkami serów
1 Std. 50 Min
Bułeczki z chorizo i boczkiem
3h