Appareils et accessoires
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
Prép. 10min
Total 1h 25min
8 portions
Ingrédients
-
whole chicken with skin and bone, cut in 16 pieces1500 g
-
ground turmeric1 tsp
-
salt2 tsp
-
water220 g
-
tamarind paste1 tsp
-
dried chillies deseeded, soaked to soften15
-
garlic cloves4
-
shallots80 g
-
fresh lemongrass white part only1 stalk
-
fresh ginger2 ½ cm
-
fresh galangal2 ½ cm
-
cooking oil80 g
-
tomato purée200 g
-
sugar2 tbsp
-
yellow onions cut in slices120 g
Niveau
facile
Infos nut. par 1 portion
Protides
7 g
Calories
791 kJ /
189 kcal
Lipides
12 g
Fibre
1.5 g
Glucides
14 g
Vous aimez ce que vous voyez ?
Cette recette et plus de 100 000 autres vous attendent !
Créer un compte gratuitement Plus d’informationsÉgalement présenté dans
Let's Go Mamak
12 Recettes
International
International
Vous pourriez aussi aimer...
Mee Goreng Mamak
15min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1h 20min
Chilli Stuffed Fish
1h
Sambal Petai Prawns
20min
Nyonya Steamed Fish
45min
Nasi Lemak
45min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20min
Thai Style Fried Mee Hoon
30min
Nyonya Chicken Rendang
45min
Nasi Lemak
45min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15min