Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Réalisation de la pâte à cake
- 100 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 3 œufs
- 150 g de sucre en poudre
- 2 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 120 g de beurre, fondu, et un peu pour le moule
- 1 yaourt nature
- 150 g de farine
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
Réalisation du sirop de sucre (facultatif)
- 30 g d'eau
- 30 g de sucre en poudre
- ½ c. à café d'eau de fleur d'oranger
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 2315 kJ / 555 kcal
- Protein
- 11 g
- Carbohydrates
- 52 g
- Fat
- 33 g
Alternative recipes
Cake aux fruits secs
2h
Cake au citron
1 Std. 50 Min
Cake marbré, glaçage rocher
2 Std. 15 Min
Moelleux citron-myrtille
1h 5min
Chiffon cake à l'orange
1h 15min
Baba ganoush (purée d’aubergines au tahini)
45 Min
Babka pistache et fleur d'oranger
4h 5min
Gâteau moelleux au citron
1 Std.
Cake orange-pavot
1 Std.
Balwza (crème tunisienne aux noisettes)
1 Std. 25 Min
Quatre-quarts coco-citron vert
1h 5min
Gâteau à la fleur d'oranger et amandes
55min