Devices & Accessories
Turkse eieren (Cilbir) op Griekse yoghurt met toast en groene salade
Prep. 15 min
Total 30 min
2 porties
Ingredients
Groene salade
-
komkommer , in schijfjes (2-3 mm)120 - 150 g
-
rucola40 g
-
verse bladspinazie40 g
-
verse dille , enkel de bladeren2 - 3 takjes
-
2 - 3 takjes verse basilicum, , enkel de bladerenverse munt , enkel de bladeren2 - 3 takjes
-
rode uien , gehalveerd60 g
-
extra vergine olijfolie50 g
-
gemalen koriander¼ - ½ tl
-
witte azijn1 el
-
vers geperst citroensap10 g
-
suiker2 - 3 snuifjes
-
zout¼ tl
-
gemalen zwarte peper¼ tl
Gepocheerde eieren en opbouw
-
verse dille , enkel de bladeren2 - 3 takjes
-
teentje knoflook½ - 1
-
Griekse yoghurt250 - 300 g
-
zout4 - 6 snuifjes
-
water1700 g
-
witte azijn50 g
-
eieren4
-
boter3 eetlepels
-
gerookte paprikapoeder1 tl
-
gedroogde chilivlokken½ - 1 tl
-
sumak (optional)½ tl
-
microgreens (optional)2 - 4 el
-
wit brood , getoast, om op te dienen
-
verse dille , enkel de bladeren, als afwerking
Difficulty
easy
Nutrition per 1 portie
Calories
2769.8 kJ /
662 kcal
Protein
25.8 g
Carbohydrates
26.5 g
Fat
51 g
Saturated Fat
17.6 g
Fibre
3.5 g
Sodium
903.3 mg
Like what you see?
This recipe and more than 100 000 others are waiting for you!
Sign up for free More informationAlso featured in
Flexitarische smaken
12 Recipes
Benelux
Benelux
You might also like...
Marokkaanse Kip met Bloemkoolcouscous
25 min
Zoete aardappellasagne
1 h 20 min
Virgin Citroen en Tijm Cocktail
45 min
Romige champignons met knapperige geroosterde aardappelen
1 h 30 min
Pekingeend
45 min
Geroosterde Bloemkoolsteaks met Salsa en Puree
1 h
Warme aardappelen salade met de Peeler
No ratings
Keftedes (gehaktballen)
2 h 30 min
Gebraden Kip met Groenten in Cidersaus
1 h 45 min
Romige Pasta Risottata met Pompoen, Scamorza en Pecorino
No ratings
Hartige taart met savooiekool
1 h 30 min
Salade van Kool en Wortel met Feta
15 min