![Gorgonzola-ijs met gebakken peren en geroosterde walnoten Gorgonzola-ijs met gebakken peren en geroosterde walnoten](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/587ccf13-48e9-47c3-a441-3352253f162e/Derivates/1dd1cd6a-1cf5-4a05-9fcd-08043861cb39.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 180 g suiker
- 4 eierdooiers
- 150 g gorgonzola, in stukken
- 420 g melk, min. 3,2%
- 200 g room, min. 30% vet
- 2 - 3 snuifjes zout
- 20 g geklaarde boter
- 400 g peer (met hard vruchtvlees, bv. Corella, Williams), klokhuis verwijderd, in stukken (3,5 cm)
- 20 - 30 g brandy
- 2 - 3 snuifjes gemalen kardemom
- 2 - 3 snuifjes gemalen piment (optional)
- walnoten, geroosterd, als afwerking (optional)
- Nutrition
- per 1 portie
- Calories
- 1949.7 kJ / 466 kcal
- Protein
- 10 g
- Carbohydrates
- 45.4 g
- Fat
- 27.6 g
- Saturated Fat
- 16.6 g
- Fibre
- 2.1 g
- Sodium
- 383.8 mg
In Collections
Alternative recipes
Glutenvrije mini appeltaartjes (koolhydraatarm)
Brak ocen
Hele pikante kip met aardappelen en korianderdip
Brak ocen
Tropische kippendijen met hawaiiaanse toast (huli huli stijl)
Brak ocen
Druiven en cava trifle
Brak ocen
Salade van boerenkool en rode kool
Brak ocen
Smoothie trio
Brak ocen
Speculoos druiven tiramisu
1h
Zuurkoolsoep, gevulde gestoomde broodjes met romige champignonsaus
55 Min
Bloedige hersenspaghetti
13 Std. 30 Min
Limonade
5 min
Vegan mayonaise
Brak ocen
Mojito
10min