Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 500 g de faisselle égouttée (900 g non égouttée)
Le lemon curd
- 4 zestes de citron vert
- 150 g de sucre de canne blond
- 150 g de jus de citron
- 10 g de fécule de maïs
- 3 œufs, battus
Le cheesecake
- 50 g de beurre doux
- 150 g de biscuits au beurre, type petits-beurre
- 400 g de fromage frais, type St Morêt ou Philadelphia
- 55 g de sucre de canne blond
- 20 g de farine de blé
- 1 c. à café d'extrait de vanille
- 3 œufs
- 1 c. à soupe de graines de pavot
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 2112.9 kJ / 504.8 kcal
- Protein
- 13.9 g
- Carbohydrates
- 45.6 g
- Fat
- 29.2 g
- Fibre
- 2 g
In Collections
Alternative recipes
Cheesecake au caramel au beurre salé
12 godz.
Cheesecake vanille au coulis de fraises
3h 40min
Cheesecake anglais au citron
13h 20min
Cheesecake à la framboise
3 Std. 30 Min
Cheesecake mangue, fruit de la Passion et citron vert
5 Std. 30 Min
Cheesecake à la myrtille et au mascarpone
3 Std. 30 Min
Cheesecake aux noix de cajou (sans cuisson)
12h 15min
Cheesecake citron-speculoos non cuit
4 Std. 45 Min
Cheesecake à la fraise et au vinaigre balsamique
3h 25min
Tartelette orange-pistache
1 Std.
Cheesecake sans cuisson au basilic
4h 20min
Cheesecake fraise-ricotta
1 Std.