Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Bladerdeeg met zalm crème
- 1 pak bladerdeeg (275 g)
- 30 g ui, in 4 gesneden
- 1 teentje knoflook
- 10 g ongezouten boter
- 50 g room, min. 30% vet
- 250 g cream cheese met kruiden
- 1 snuifje zout
- 1 snuifje gemalen zwarte peper
- 2 takjes verse dille, enkel de blaadjes
- 10 - 20 g vers geperst citroensap, naar smaak (optioneel)
- 200 g verse zalmfilet, dun, in hapklare stukken
- 150 g gerookte zalm, in hapklare stukken
- 1 eierdooier, licht opgeklopt, als doreren
Citroen risotto
- 50 g Parmezaanse kaas, in stukken
- 50 g ui, gehalveerd
- 40 g ongezouten boter, in stukken
- 10 g olijfolie
- 320 g risotto rijst (bv. Carnaroli Arborio), 10-15 min. gaartijd (zie tips)
- 40 g droge witte wijn
- 740 g water
- 2 citroenen, zeste en sap
-
1
volle tl groentebouillonpasta
of 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l), verkruimeld - ½ tl zout
- ¼ tl gemalen zwarte peper
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 3206 kJ / 763 kcal
- Eiwitten
- 25 g
- Koolhydraten
- 62 g
- Vetten
- 45 g
- Vezels
- 2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Worst met erwtenrisotto
30min
Zalmburgers
25 Min
Cannelloni met spinazie en ricotta
1h 30min
Familie kip galette
1h 55 min
Jerk kip met zoete aardappelpuree en groenten
3 Std. 5 Min
Rode biet en geitenkaasroomijs met crackers
14hod. 55min
Gebakken buns
Geen beoordelingen
Citroen en kruiden zalmburgers met Parmezaanse courgettes
30min
Lam in korst op Italiaanse wijze
5 Std.
Gevulde brioche met varkensvlees, snijbiet, venkel en kaas
5 Std.
Mediterrane kippenpastei
50 Min
Pasta met kip, paddenstoelen en prinsessenbonen
40min