Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Hefeteig
- 250 g Milch
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 70 g Butter, weich, in Stücken
- 75 g Zucker
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
Streusel
- 30 g Mandeln
- 120 g Mehl
- 80 g Zucker
- 90 g Butter, weich, in Stücken
Füllung
- 400 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 1 Pck. gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine) (30 g)
- 100 g Schmand
- 50 g Zucker
- 250 g Kirschkonfitüre
- 2 EL Puderzucker zum Bestäuben
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1445 kJ / 345 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 44 g
- Vetten
- 16 g
- Vezels
- 2.2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Berliner Ballen
2 Std. 30 Min
Schwarzwälder Kirschtorte
3 Std.
Apfeltaschen
2h 40min
Donauwellen
2 Std. 30 Min
Kirsch-Vanille-Torte
24h
Puddingbrezel
2 Std. 30 Min
Schwarzwälder Kirschtorte
3 Std.
Flockentorte
2h 25min
Schoko-Biskuitrolle
14ωρ.
Frankfurter Kranz
6h
Windbeutel mit Sahne-Kirsch-Füllung
1h 50min
Puddingschnecken
2h