Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 2 płaskie łyżki papryki słodkiej, mielonej
- 1 płaska łyżeczka papryki ostrej, mielonej
- 1 ½ łyżeczki kminku, mielonego
- 1 płaska łyżeczka majeranku, suszonego
-
20 - 40
g smalcu, wieprzowego
of 20 - 40 g oleju - 500 g mięsa wołowego, gulaszowego, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
- 30 g koncentratu pomidorowego
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 700 g wody
- 1 ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
of 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona - 2 - 3 liście laurowe, suszone
- 2 - 3 ziarna ziela angielskiego
- 160 - 180 g ziemniaków, pokrojonych w 2 cm kostkę
- 160 - 180 g zielonej papryki, pokrojonej w 4 cm paski
- 160 - 180 g czerwonej papryki, pokrojonej w 4 cm paski
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 969.9 kJ / 231.8 kcal
- Eiwitten
- 20.9 g
- Koolhydraten
- 17.2 g
- Vetten
- 9.9 g
- Verzadigd vet
- 3.8 g
- Vezels
- 4.6 g
- Natrium
- 779 mg
Alternatieve recepten
Zupa pomidorowa z ryżem i kurczakiem
40min
Kapuśniak
50min
Zupa grochowa
1h
Zupa z kiszonych ogórków
45min
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13 godz. 50 min
Boeuf Stroganow
1h 10min
Żurek
50min
Zupa gyros z kurczakiem
50min
Zupa z wołowiną na ostro
1h 35min
Fasolka po bretońsku
13 godz. 30 min
Flaczki wołowe
2 Std. 35 Min
Bigos
1h 30min