Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 60 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 40 g pora, pokrojonego na kawałki
- 50 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 50 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 200 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 60 - 80 g kaszy jęczmiennej
- 150 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonego w kostkę
- 1 skrzydełko z kurczaka
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
of 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona - 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 liście laurowe, suszone
- 4 ziarna ziela angielskiego
- 1200 g wody
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 871.7 kJ / 208.4 kcal
- Eiwitten
- 15.1 g
- Koolhydraten
- 30.7 g
- Vetten
- 3.5 g
- Verzadigd vet
- 0.9 g
- Vezels
- 6.5 g
- Natrium
- 673.9 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Zupa pomidorowa z ryżem i kurczakiem
40min
Kapuśniak
50min
Zupa grochowa
1h
Zupa z kiszonych ogórków
45min
Zupa koperkowa
45min
Zupa ogórkowa
30min
Zupa pomidorowa spod Szrenicy
30min
Kapuśniak z młodej kapusty
40min
Barszcz ukraiński
1h 35 min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50min
Barszcz biały wielkanocny
1h 10min
Barszcz czerwony zabielany
45min