![Kartoffel-Spinat-Gratin Kartoffel-Spinat-Gratin](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c29602e2f90207249a285ff1acc74292/Derivates/b479b6ce3a5d14014f1846bf28718f85e9e13b22.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 500 g Kartoffeln, vorwiegend festkochend, in Scheiben (ca. 1-2 mm), siehe Tipp
- 130 g Rahmspinat, TK, oder Würzspinat, TK, aufgetaut
- 100 g Feta, grob zerbröselt
- 80 g Parmesan, in Stücken
- 50 g Walnusshälften
- 1 Knoblauchzehe
- 150 g Sahne
- 50 g Wasser
- 1 TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 1 Prise Muskat
- ½ TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht, oder 0,5 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 3939 kJ / 942 kcal
- Eiwitten
- 34 g
- Koolhydraten
- 57 g
- Vetten
- 66 g
- Verzadigd vet
- 33 g
- Vezels
- 8.4 g
- Natrium
- 2249 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Kichererbsen-Taler mit Kräuterquark und Tomatensalat
30min
Apfel-Quark-Puffer
45 min
Cheese-Makkaroni
30min
Ravioli-Lasagne
1 godz.
Buntes Tomatengratin
1 Std. 30 Min
Spätzle-Auflauf mit Spinat
55 min
Überbackene Pfannkuchenrollen
1 Std. 15 Min
Spinat-Feta-Lasagne
1 Std. 15 Min
Grünes Risotto
35min
Schupfnudeln mit grünem Gemüse in Frischkäse-Sauce
30min
Nudeln mit Zucchini-Ricotta-Sauce
30min
Kartoffel-Frikadellen mit Käsefüllung
1 godz. 20 min