Turkse eieren (Cilbir) op Griekse yoghurt met toast en groene salade

Turkse eieren (Cilbir) op Griekse yoghurt met toast en groene salade

4.0 1 beoordeling
Voorbereiding 15min
Totaal 30min
2 porties

Ingrediënten

Groene salade
  • komkommer , in schijfjes (2-3 mm)
    120 - 150 g
  • rucola
    40 g
  • verse bladspinazie
    40 g
  • verse dille , enkel de bladeren
    2 - 3 takjes
  • verse munt , enkel de bladeren
    2 - 3 takjes
    2 - 3 takjes verse basilicum, , enkel de bladeren
  • rode uien , gehalveerd
    60 g
  • extra vergine olijfolie
    50 g
  • gemalen koriander
    ¼ - ½ tl
  • witte azijn
    1 el
  • vers geperst citroensap
    10 g
  • suiker
    2 - 3 snuifjes
  • zout
    ¼ tl
  • gemalen zwarte peper
    ¼ tl
Gepocheerde eieren en opbouw
  • verse dille , enkel de bladeren
    2 - 3 takjes
  • teentje knoflook
    ½ - 1
  • Griekse yoghurt
    250 - 300 g
  • zout
    4 - 6 snuifjes
  • water
    1700 g
  • witte azijn
    50 g
  • eieren
    4
  • boter
    3 eetlepels
  • gerookte paprikapoeder
    1 tl
  • gedroogde chilivlokken
    ½ - 1 tl
  • sumak (optioneel)
    ½ tl
  • microgreens (optioneel)
    2 - 4 el
  • wit brood , getoast, om op te dienen
  • verse dille , enkel de bladeren, als afwerking

Moeilijkheidsgraad

gemakkelijk


Voeding per 1 portie

Calorieën 2769.8 kJ / 662 kcal
Eiwitten 25.8 g
Koolhydraten 26.5 g
Vetten 51 g
Verzadigd vet 17.6 g
Vezels 3.5 g
Natrium 903.3 mg

Bevalt het je?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer je voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je dit ook leuk...