Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 4 - 6 jajek, o białych skorupkach, dokładnie umytych, schłodzonych
- ocet, do przetarcia jajek
- 10 g zielonej herbaty liściastej, np. Mate, suszonej
- woda (do oznaczenia 1 l)
- Voeding
- per 1 sztukę
- Calorieën
- 258 kJ / 61.7 kcal
- Eiwitten
- 5.3 g
- Koolhydraten
- 0.3 g
- Vetten
- 4.2 g
- Verzadigd vet
- 1.3 g
- Vezels
- 0 g
- Natrium
- 61 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Kompot z suszu
2h 10min
Gotowanie dużej porcji ziemniaków (z osłoną noża miksującego)
40min
Gotowanie i farbowanie jajek na niebiesko (czerwoną kapustą)
3h 20min
Gotowanie i farbowanie jajek na żółto (kurkumą)
3h 20min
Mleko z miodem i czosnkiem
5min
Włoskie chlebki wielkanocne (Pane di Pasqua)
2 godz. 45 min
Bułeczki wielkanocne zajączki
1h 50 min.
Gotowanie i farbowanie jajek na brązowo (łupinami cebuli)
3h 20min
Obieranie i gotowanie ziemniaków (z osłoną noża miksującego 2.0)
35min
Pieczone warzywa z sosem pomidorowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
1h 30min
Jajka sadzone na Varomie z ziemniakami, szparagami i sosem cytrynowym
50min
Halloweenowe faszerowane papryki (Jack-o’-lantern)
1h 30min