Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 6 jajek
Kruchy spód
- 200 g mąki pszennej
- 130 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- 20 g zimnej wody
- 30 g cukru pudru
- 1 łyżeczka ekstraktu naturalnego Wanilia Bourbon z Madagaskaru, Dr. Oetker®
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia, Dr. Oetker®
Masa makowa
- 50 g migdałów, blanszowanych
- 150 g orzechów włoskich, łuskanych
- 400 g maku
- 350 g mleka
- 80 g masła, pokrojonego na kawałki
- 1 jajko
- 30 g cukru
- 100 g miodu, płynnego
- 20 g kaszy manny
- 100 g rodzynek
- 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
- 1 łyżeczka ekstraktu naturalnego Migdał z Maroka, Dr. Oetker®
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
Beza
- 230 g cukru
- 1 szczypta soli
- 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1751 kJ / 418 kcal
- Eiwitten
- 10 g
- Koolhydraten
- 40 g
- Vetten
- 25 g
- Verzadigd vet
- 8 g
- Vezels
- 5.6 g
- Natrium
- 115 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Bakaliowiec
2 godz. 50 min
Babka orzechowa
1h
Tort orzechowo-makowy
4h 30min
Ciasto makowa panienka
7 godz. 40 min
Klasyczny jabłecznik
1h 30min
Makowiec japoński Sławomira Zabawy
2h 30min
Ciasto pleśniak
3h 15min
Sero-makowiec
9h 40 min
Sernik krakowski
4 godz. 55 min
Sernik wiedeński
9 godz. 45 min
Sernik królewski
4h 35min
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6 godz. 50 min