Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Lemon curd
- 225 g sugar
- 2 lemons, peel only, no white pith and juice reserved
- 1 lime, peel only, no white pith and juice reserved
- 5 eggs
- 4 egg yolks (reserve egg whites for meringue)
- ½ vanilla bean, seeds only
- 100 g salted butter, cut into pieces
Short crust pastry
- 100 g sugar
- 250 g plain flour, plus extra to dust
- 100 g salted butter, cut into pieces
- 2 egg yolks (reserve egg whites for meringue)
- 20 g cold water
- 1 pinch sea salt
Swiss meringue
- 180 g sugar
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1717.9 kJ / 410.6 kcal
- Eiwitten
- 5.8 g
- Koolhydraten
- 59.9 g
- Vetten
- 17.3 g
- Verzadigd vet
- 9.8 g
- Vezels
- 1 g
- Natrium
- 146.7 mg
Alternatieve recepten
Profiteroles
2 Std.
Macaroons
40 min
Decadent dark chocolate brownies
1 Std. 30 Min
Christy Tania's Macarons with strawberry cream cheese ganache
27 Std.
Chocolate mousse
3 godz. 20 min
Sweet shortcrust pastry
1 Std. 50 Min
Custard
10min
"To die for" mini pavlovas (TM6)
2 Std. 40 Min
Lemon meringue cupcakes
1 Std. 30 Min
Meringues
5h
Lemon meringue pie
3h
Pavlova
6 godz.