Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 130 g Walnusshälften (siehe Tipp)
- 150 g Butter, in Stücken
- 120 g brauner Zucker
- 3 Eier
- 50 g Mehl
- ½ - 1 TL Zimt und etwas mehr
- 2 TL Backpulver
- 1 Prise Salz
- 800 g Äpfel, geviertelt, nach Wunsch geschält
- 30 g Zitronensaft
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 ½ Pck. Vanillepuddingpulver
- 50 g Wasser und etwas mehr
- 400 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 2 Pck. Sahnesteif
- 20 g Zucker
- 100 g Schmand
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1725 kJ / 412 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 30 g
- Vetten
- 32 g
- Verzadigd vet
- 16 g
- Vezels
- 2.5 g
- Natrium
- 110 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2 godz. 30 min
Schmand-Ananas-Kuchen
7h
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1 Std. 30 Min
Apfelrahmkuchen
1h 50min
Käsekuchen mit Mandarinen
9h 20min
Apfel-Amarettini-Kuchen mit Puddingsahne
2 godz.
Butter-Käse-Streusel-Kuchen
2 godz. 30 min
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2 godz.
Marmorierter Birnen-Kuchen
1 godz.
Aprikosen-Cheesecake
7h
Gedeckter Apfelkuchen mit karamellisierten Äpfeln
2 godz.
Baskenkuchen (Gâteau basque)
2 godz.