Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Hefeteig
- 200 g Milch
- 50 g Butter, in Stücken
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 50 g Zucker
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Ei
- 375 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Prise Salz
Füllung
- 750 g Milch
- 4 Eier
- 75 g Zucker
- 50 g Speisestärke
- 1 Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 150 g Butter, weich, in Stücken
Belag und Fertigstellung
- 150 g Butter, in Stücken
- 80 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 20 g Honig
- 60 g Sahne
- 200 g Mandeln, gehobelt
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1283 kJ / 307 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 28 g
- Vetten
- 19 g
- Verzadigd vet
- 10 g
- Vezels
- 1.8 g
- Natrium
- 40 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Geröstete Kokos-Makronen
1u.
Donauwellen
2h 40min
Klassischer Käsekuchen
4h
Klassischer Marmorkuchen
1 godz. 50 min
Quarkbällchen
30min
Erdbeer-Himmelstorte
5óra
Zitronen-Sahne-Rolle
2 godz. 30 min
Käsekuchen mit Mandarinen
9h 20min
Vanille-Buttercreme-Torte mit Marzipandecke
3h
Windbeutel-Erdbeer-Torte
10 Std.
Spritzkuchen
1u.
Schwarzwälder Kirschtorte
4h