Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 60 g oliwy z oliwek
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 1 - 2 filety z anchois, w oleju (optioneel)
- 300 g różyczek brokułu
- 250 g wody
- 4 filety z pstrąga, świeże, bez skóry i ości (ok. 150 g każdy, patrz wskazówka)
- 3 - 5 szczypt pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka soli
-
30
g śmietany, 12% tłuszczu
of 30 g śmietany, 18% tłuszczu
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1336.8 kJ / 319.3 kcal
- Eiwitten
- 31.8 g
- Koolhydraten
- 5.5 g
- Vetten
- 19.3 g
- Verzadigd vet
- 3 g
- Vezels
- 2.2 g
- Natrium
- 138.5 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Zupa z cukinią; Ryba na parze z ziemniakami i cytrynowym sosem
50min
Pstrągi z warzywami na parze; Mus twarogowy z sosem z owoców jagodowych
55min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30min
Gotowanie na parze młodych marchewek (200-600 g)
30min
Ryba na parze z zieloną soczewicą i sosem paprykowym
40min
Ryba gotowana na parze, warzywa i pilaw
45min
Gotowanie na parze plastrów marchewki (550-800 g)
40min
Łosoś z warzywami; Sos holenderski
40min
Ryba z warzywami i purée z kalafiora
40min
Łosoś na parze z sosem sojowo-imbirowym i ryżem
30min
Łosoś na parze, po azjatycku
1h
Ryba na parze z zielonym purée
50min