Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- masło, do natłuszczenia naczynia do zapiekania
- 200 - 250 g rabarbaru, bez łyka, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
- 60 g mąki pszennej
- 150 g cukru
- 200 g mleka
-
200
g śmietany, min. 30% tłuszczu
of 200 g śmietany, 48% tłuszczu - 3 jajka
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1190 kJ / 285 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 27 g
- Vetten
- 17 g
Alternatieve recepten
Mrożona kawa z malinami
10 min
Ciasto twarogowe z agrestem
50min
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1h 15 min
Tarta z ricottą i rabarbarem
1h 45min
Lody rabarbarowe
12h
Tarta tatin z warzywami korzeniowymi
2h 10min
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1h 15 min
Galette z borówkami
1h 25min
Rabarbar pod kruszonką
55min
Sernik makowy z jabłkami
7 godz. 40 min
Tarta z truskawkami, kremem śmietankowym i migdałami
2 Std. 50 Min
Szarlotka z jabłek i gruszek na orzechowym spodzie
1h 45min