Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Ciasto
- 250 g mleka
- 100 g masła, pokrojonego na kawałki
- 100 g cukru
- 25 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 600 g mąki pszennej
- 1 jajko
- ½ łyżeczki soli
Nadzienie i formowanie wieńca
- 200 g moreli suszonych, bez pestek
- 120 g maku
- 50 g cukru
- 10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
- 250 g mleka
- 40 g kaszy manny
- 40 g masła, pokrojonego na kawałki
- mąka pszenna, ilość do oprószenia
- cukier puder, do oprószenia ciasta
- Voeding
- per 1 kawałek
- Calorieën
- 777 kJ / 186 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 25 g
- Vetten
- 7 g
- Vezels
- 2.1 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Drożdżówki z nadzieniem z płatków róż
1h 15min
Drożdżówki z jabłkami
2 godz. 35 min
Kringel
2 Std. 40 Min
Pączki pieczone
2 Std. 40 Min
Drożdżówki z makiem
2 Std. 40 Min
Brioszka „korona” z likierem
5h
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1h 15min
Buchty z powidłami śliwkowymi
2h 30min
Babka drożdżowa z lukrem
2 godz. 50 min
Ciastka francuskie z makiem
1h
Makowiec świąteczny
2h 10min
Warkocz makowy
2 godz. 45 min