Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Ciasto ptysiowe
- 150 g wody
- 80 g masła, pokrojonego na kawałki
- 10 g cukru
- 1 szczypta soli
- 120 g mąki pszennej
- 3 jajka (rozmiar M, 53-63 g każde)
Sos czekoladowy
- 250 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
- 40 g masła, pokrojonego na kawałki
- 200 g mleka
- lody waniliowe, wykonane w TM lub gotowe, do podania
- Voeding
- per 1 sztukę
- Calorieën
- 735.4 kJ / 175.8 kcal
- Eiwitten
- 3.2 g
- Koolhydraten
- 12.6 g
- Vetten
- 12.5 g
- Verzadigd vet
- 7.3 g
- Vezels
- 1.7 g
- Natrium
- 29.2 mg
Alternatieve recepten
Crème pâtissière
2 Std. 35 Min
Pączki hiszpańskie (gniazdka)
2 Std. 15 Min
Ptysie z konfiturą figową, lemon curd i kremem waniliowym
8 Std.
Ciasto francuskie szybkie
1sa 20 dk
Pączki
1sa 20 dk
Ptysie z kruszonką, nadzieniem malinowym i kremem z białej czekolady
6h 10min
Ciasto ptysiowe
2 Std.
Biszkopt
1h 50min
Masa maślana
5 dk
Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej
20 dk
Makaron jajeczny
1 Std.
Karpatka
5hod.