Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 500 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
- woda, osolona, do ugotowania makaronu
-
400
g liści szpinaku baby, świeżych
of 400 g liści szpinaku, świeżych, dużych liści, pokrojonych w paski - 80 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 40 g oliwy z oliwek
- 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 1 łyżeczka soli
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 3 - 4 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 2466.3 kJ / 589.5 kcal
- Eiwitten
- 18.8 g
- Koolhydraten
- 68.4 g
- Vetten
- 27.1 g
- Verzadigd vet
- 13 g
- Vezels
- 4.6 g
- Natrium
- 648.9 mg
Alternatieve recepten
Makaron w sosie serowo-pieczarkowym ze szpinakiem
35 min
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym
35 min
Gnocchi w sosie szpinakowym z kurczakiem
35 min
Penne w sosie serowo-śmietanowym
25min
Lasagne serowa ze szpinakiem
2 godz. 45 min
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi
40 Min
Makaron z pesto i suszonymi pomidorami
20min
Makaron z łososiem i szpinakiem
25min
Farfalle z tagliatelle z cukinii w sosie z mascarpone Laury Drost
50 Min
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45 Min
Penne w sosie śmietanowym z łososiem i koperkiem
40 Min
Pęczotto z pomidorami
50 Min