Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- Öl zum Einfetten
- 600 g Weizenmehl Type 405 und etwas mehr zum Ausstreuen und Bearbeiten
- 100 g Roggenmehl Type 1150
- 350 g Wasser und etwas mehr zum Bestreichen
- 2 EL Sauerteig-Extrakt (z. B. von Seitenbacher)
- 20 g Hefe (0.5 Würfel)
- 2 ½ TL Salz
- 1 TL Honig
- 150 g Joghurt, 1,5% Fett
- 50 g Röstzwiebeln
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 1496 kJ / 357 kcal
- Eiwitten
- 12 g
- Koolhydraten
- 67 g
- Vetten
- 4 g
- Vezels
- 4.7 g
Alternatieve recepten
Brötchen
1 Std. 40 Min
Weizen-Buttermilch-Brot
12 Std.
Zwiebelbrot mit Koriander
2h 40 min
Nuss-Möhren-Topfbrot
2 Std. 45 Min
Tiroler Schinkenbrot
16 Std. 15 Min
Doppelbocker aus dem Topf
3 Std.
Landbrot Backhausart
1 Std. 40 Min
Dunkles Landbrot
4h
Rundes Kümmelbrot aus dem Topf
7h
Roggen-Malzbier-Brot
2 Std. 20 Min
Joghurtkruste
3 Std.
Dinkel-Roggen-Landbrot
3 Std.