Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- masło, do natłuszczenia formy
- migdały, w płatkach, do wysypania formy
- 250 - 300 g jabłek, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki
- 3 jajka, rozm. L
- 350 g masy marcepanowej, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 30 g mąki pszennej
-
30
g skrobi kukurydzianej
of 30 g skrobi ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szczypta cynamonu, mielonego
- cukier puder, do oprószenia ciasta
- Voeding
- per 1 kawałek
- Calorieën
- 568.2 kJ / 135.8 kcal
- Eiwitten
- 3.5 g
- Koolhydraten
- 15.8 g
- Vetten
- 7 g
- Verzadigd vet
- 0.9 g
- Vezels
- 1.6 g
- Natrium
- 37.7 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Babka makowa
1h 20 min
Ciasto frangipane
1h 45min
Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)
2h 15min
Kruche ciasteczka z orzechami laskowymi (bezglutenowe)
1h 20 min
Ciasto migdałowe z Santiago
1h 30min
Ciasto gruszkowe z cantuccini
2h 20min
Ciasto pomarańczowe z makiem
13 Std. 25 Min
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1h 35 min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5h 40min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1h 10min
Ciastka francuskie z makiem
1h
Cytrynowe tiramisu
6 godz. 25 min