Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Teig:
- 370 g Mehl
- 1 Ei
- 40 g Öl
- 120 g Wasser
- 10 g Essig
- ½ TL Salz
Füllung und Fertigstellung:
- Butter zum Einfetten
- 1 altbackenes Brötchen (ca. 50 g), in Stücken
- 1 Zwiebel, halbiert
- 50 g Butter, in Stücken
- 200 g Speckwürfel
- 500 g Sauerkraut
- 540 g Wasser
- Salz nach Geschmack
- 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2905 kJ / 695 kcal
- Eiwitten
- 24 g
- Koolhydraten
- 77 g
- Vetten
- 31 g
- Vezels
- 8.9 g
Alternatieve recepten
Grießklößchen (Suppeneinlage)
25 Min
Germknödel
1u.
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1u.
Kas-Press-Knödel
45min
Schupfnudeln mit Sauerkraut
50min
Semmelknödel
50min
Spätzle
30min
Semmelknödel mit Porree-Pilz-Ragout
55min
Leberknödelsuppe
45min
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
1u.
Wurstknöpfle (Bayern)
45min
Strudelgrundteig
45min