Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Rührteig
- 40 g Mandeln, geschält
- 2 TL Backpulver
- 300 g Weizenmehl, glatt, Type 480
- 5 Eier (Größe M)
- 230 g Zucker
- 1 Prise Salz
- ½ TL natürlicher Vanilleextrakt
- 230 g Buttermilch
- 1 Bio-Zitrone, Schale abgerieben
- 230 g Rapsöl (neutral)
Zitronige Topfen-Stracciatellafüllung
- 450 g Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
- 1 Päckchen Sahnesteif
- 2 - 3 Bio-Zitronen
- 8 Pfirsiche, aus der Dose, Hälften
- 80 g Wasser
- 2 TL Agar-Agar-Pulver
- 380 g Magertopfen
- 70 g Staubzucker
- ½ TL natürlicher Vanilleextrakt
- 50 g Schokoraspel
Fruchtspiegel und Fertigstellung
- 250 g Orangensaft, frisch gepresst
- 250 g Pfirsiche, aus der Dose, Hälften
- 3 TL Agar-Agar-Pulver
- 30 g weiße Schokolade in Stücken
- 60 g Zartbitterkuvertüre, in Stücken
- 8 - 10 Pfirsiche, aus der Dose, Hälften
- 16 - 20 Zuckeraugen, essbar
-
50 - 60
g Schokofondant
of Fondant -
Mandelstifte
of Mandelblättchen
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1281 kJ / 306 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 32 g
- Vetten
- 17 g
- Verzadigd vet
- 4 g
- Vezels
- 2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Bananenschnitten
3 Std.
Grießpudding mit Apfelkompott
30 Min
Gebackene Apfelringe mit Zimtzucker
45 min
Erdbeer-Topfen-Strudel
3h 5min
Topfenwaffeln
30 Min
Topfengitterkuchen mit Kirschen
1 Std. 15 Min
Hasenöhrl
1 godz.
Mozartknödel mit Erdbeersauce
55min
Topfenmäuse
1 godz.
Zillertaler Rahmstangerl
2 godz.
Marillen-Himbeer-Zupfkuchen
2 godz. 50 min
Mürber Birnen-Walnuss-Strudel
2 godz.