Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 1 pęczek)
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 400 g pomidorów, z puszki
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
of 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 500 g wody
- 400 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej z zalewy i opłukanej
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1
gałązka rozmarynu, świeżego, tylko liście
of 2 szczypty rozmarynu, suszonego
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 828 kJ / 197.9 kcal
- Eiwitten
- 5.9 g
- Koolhydraten
- 18 g
- Vetten
- 12.5 g
- Verzadigd vet
- 1.6 g
- Vezels
- 6.6 g
- Natrium
- 981.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Krem marchewkowo-imbirowy z soczewicą
50min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35 Min
Zupa krem z soczewicy z kurkumą
40min
Zupa z czerwoną soczewicą
45min
Zupa krem z warzyw
35 Min
Zupa krem z groszku
40min
Zupa z ciecierzycy (Revithia)
9 Std. 25 Min
Zupa krem z czerwonej soczewicy
25 min
Zupa krem z ciecierzycy z czosnkiem
30min
Rozgrzewająca zupa z czerwonej soczewicy
35 Min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 Min
Zupa z soczewicy i papryki z dodatkiem harissy
45min