Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 30 g cebuli dymki, pokrojonej na kawałki
- 30 g cebuli szalotki, pokrojonej na kawałki
- 150 - 200 g jabłka, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
- 40 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski i blachy
- 5 gałązek tymianku, świeżego, tylko liście
- 1 ½ łyżeczki soli
- 280 g wody
- 1 łyżeczka cukru
- 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 550 - 650 g mąki pszennej chlebowej (patrz wskazówka)
- 1 łyżeczka soli gruboziarnistej
- Voeding
- per 1 kawałek
- Calorieën
- 791.8 kJ / 189.2 kcal
- Eiwitten
- 5.2 g
- Koolhydraten
- 33.8 g
- Vetten
- 4.7 g
- Vezels
- 2 g
Alternatieve recepten
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi i anchois
1h 45min
Focaccia z ziemniakami, boczkiem i rozmarynem
2 godz. 50 min
Ciasteczka z cebulą i kminkiem
50 Min
Focaccia z figami i rozmarynem
2h
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1 Std. 40 Min
Focaccia z kurkami i rozmarynem, pasta serowo-śmietanowa
2 Std. 20 Min
Focaccia z pomidorkami i oliwkami
2h
Focaccia
2 godz. 50 min
Quiche z burakami i oscypkiem na razowym spodzie z czarnuszką
2 Std. 20 Min
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2h 35min
Chrupiąca focaccia
2h 10min
Focaccia z cebulą
2 Std. 20 Min