Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 20 g Mandeln
- 2 Streifen Zitronenschale, Bio (à 1 x 4 cm)
- ½ TL Kreuzkümmelsamen
- 50 g getrocknete Aprikosen, entsteint, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 4 Zweige Thymian, abgezupft
- 1 rote Chilischote, frisch, entkernt, in Stücken
- 500 g Lammfleisch (z.B. aus der Keule), in Stücken (3 cm), angefroren
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 2 TL Olivenöl
- 100 g Feta, zerbröselt
- 200 g Joghurt, 3,5% Fett
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 749 kJ / 178 kcal
- Eiwitten
- 17 g
- Koolhydraten
- 5 g
- Vetten
- 9 g
Alternatieve recepten
Lammragout mit Auberginenpüree - Hünkâr Beğendi
50 λεπτ.
Lammfleischbällchen mit Fladenbrot
1 Std. 35 Min
Dorade mit Okraschoten - Bamyalı Çupra
40 Min
Lamm Curry mit Paprika - Bhoona Gosht
1h 15min
Sheek Kebab
1ωρ. 10 λεπτ.
Kebab aus Rindfleisch mit Feta
1ωρ. 20 λεπτ.
Weinblätter mit Rinderhack und Zitronensauce - Limon Soslu Etli Sarma
2 Std.
Baku - Dolma
1 godz. 45 min
Garnelen Aglio e Olio
20 λεπτ.
Rindfleisch-Köfte mit Safran-Joghurt
1ωρ. 20 λεπτ.
Yufka-Taschen mit Gemüse und Pastırma - Paçanga Böreği
50 λεπτ.
Chicken-Mushroom Balti
50 λεπτ.