Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 150 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- 260 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 430 - 440 g wody
- 1 łyżeczka soli
- 6 jajek
- 200 g zakwasu na żurek
- 160 g śmietany, 18% tłuszczu
- ½ łyżeczki czosnku, granulowanego
- 1 łyżka majeranku, suszonego
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 200 g białej kiełbasy, parzonej (ok. 6 szt. cienkich kiełbasek), pokrojonej na ok. 2 cm kawałki
- Voeding
- per 1 kawałek
- Calorieën
- 1203 kJ / 287.3 kcal
- Eiwitten
- 8.6 g
- Koolhydraten
- 18.9 g
- Vetten
- 20.1 g
- Vezels
- 0.5 g
Alternatieve recepten
Kulebiak drożdżowy z kapustą i grzybami
2u. 30min
Tarta z kiszoną kapustą i grzybami
2h 35min
Quiche ze szparagami
1 Std. 35 Min
Wytrawna babka z zielonym farszem i jajkami
2u. 30min
Wieniec z halloumi i rozmarynem
1 Std. 50 Min
Tarta z botwinką i serem feta
1 Std. 45 Min
Jajka faszerowane buraczkami
30 Min
Chłodnik
10 Min
Biała kiełbasa pieczona w sosie piwno-cebulowym
1h
Tarta z kurkami, porem i serem camembert
1h
Quiche z kurczakiem, pomidorami i bazylią
1h 15min
Tarta z kurczakiem
1 Std. 55 Min