Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Grießklößchen
- 150 g Milch
- 40 g Butter
- 1 Prise Salz
- 20 g Zucker
- 80 g Hartweizengrieß
- 1 Ei
Holunderbeersuppe
- 500 g Holunderbeeren, abgezupft
- 750 g Wasser
- 300 g Äpfel, geschält, in Stücken (2-3 cm)
- 25 g Zitronensaft
- 100 g Zucker
- 30 g Speisestärke
- 150 g Cidre (Apfelwein)
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 1181 kJ / 282 kcal
- Eiwitten
- 4 g
- Koolhydraten
- 44 g
- Vetten
- 8 g
- Vezels
- 3.2 g
Alternatieve recepten
Wildfrikadellen mit Pflaumenkompott
1h 30min
Kirschensuppe
2h 30min
Warme Rhabarbersuppe mit Zimtklößchen
1h 15min
Beerenkaltschale mit Schneeklößchen
3 Std.
Fliederbeersuppe mit Grießklößchen
1h
Quarkklöße im Melonensud
1h
Stachelbeerkompott mit Mandelcreme
25min
Birnen-Kartoffel-Reibekuchen mit Schinkendip
1h
Sächsische Quarkkeulchen
3 Std.
Hefe-Schoko-Klößchen mit Kirschsauce
1h 30min
Lausitzer Hefeplinsen
1 Std. 25 Min
Birnenklütje
1 Std. 10 Min