Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Hefeteig
- 200 g Milch
- 1 Pck. Trockenhefe, z.B. von Dr. Oetker
- 75 g Zucker
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- 450 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
- 1 Pck. geriebene Orangenschale, z.B. Finesse von Dr. Oetker
- 1 Pck. Rosinen (125 g), z.B. Rum-Rosinen von Dr. Oetker
Füllung und Fertigstellung
- 200 g Marzipanrohmasse, in Stücken, z.B. von Dr. Oetker
- 100 g Schokoladenraspeln, zartbitter, z.B. von Dr. Oetker
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Ei
- 1 EL Milch
- 1 EL Mandeln, gehobelt, z.B. Dr. Oetker
- 1 Pck. geriebene Orangenschale, z.B. Finesse von Dr. Oetker
- 1 EL Puderzucker
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 944 kJ / 226 kcal
- Eiwitten
- 4 g
- Koolhydraten
- 25 g
- Vetten
- 11 g
Alternatieve recepten
Lebkuchen-Preiselbeer-Muffins
35 Min
Versunkener Pflaumen-Marzipan-Kuchen
1 Std.
Napoleonhüte
2h
Mohn-Kirsch-Streuselkuchen
2 Std. 20 Min
Apfel-Streuselkuchen
1h 30min
Streuseltaler
1 godz. 45 min
Quark-Hefe-Taler
2h 15min
Apfeltaschen
2 godz. 40 min
Rhabarber-Marzipan-Schnitten
1 Std. 10 Min
Kirschendatschi mit Weißbier-Sabayon
3 Std.
Stollenhappen
50 Min
Buttermilchkuchen
50 Min