Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Sos
- 50 g oliwy z oliwek
- 30 g białego octu winnego
- 50 g wody
- 2 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki musztardy Dijon
Sałatka
-
200
g rukwi wodnej, tylko liście, bez twardych łodyg
of 200 g roszponki - 150 g gruszki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 3 mm plastry
- 2 łyżki ziaren sezamu, uprażonych
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 499 kJ / 120 kcal
- Eiwitten
- 1.5 g
- Koolhydraten
- 5 g
- Vetten
- 10.2 g
- Vezels
- 1.8 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Dorsz z aïoli i warzywami
50 Min
Cytrynowy kurczak z kaszą kuskus i cukiniowo-jogurtowym dipem
35 dk
Surowe spaghetti z marchewki z pesto z awokado (dieta raw)
15 Min
Clafoutis z wiśniami na mleku migdałowym
3 godz. 20 min
Sałatka prowansalska z kalmarami
55 Min
Makaron pełnoziarnisty na kremie z ciecierzycy z krewetkami
35 dk
Dressing orientalny
10 Min
Minizapiekanki z owocami morza (bez laktozy)
1h 35min
Krewetki tandoori z miętowym dressingiem i sałatką
1h 45min
Surowa warstwowa sałatka w słoiczkach (dieta raw)
25 Min
Sałatka z mielonym kurczakiem
50 Min
Sałatka z kaszą pęczak i owocem granatu
45 Min