Compatibele versies
Falafel envuelto en pan plano (pan r’gaif ) con salsa tahini
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Salsa tahini
- 2 dientes de ajo
- 3 ramas de perejil fresco, sólo las hojas
- 150 gramos de tahini
- 130 gramos de agua
- 1 cucharada de jugo de limón amarillo
- ¾ - 1 cucharadita de sal
- ½ - ¾ cucharadita de comino en polvo
Pan r’gaif
- 180 gramos de agua
- 20 gramos de levadura prensada fresca
- 260 gramos de harina de trigo, y un poco más para espolvorear
- ½ cucharadita de sal
- aceite vegetal, para engrasar
Falafel
- 4 cebollas cambray, cortadas en trozos
- 4 dientes de ajo
- 5 gramos de perejil fresco
- 4 ramas de menta fresca, sólo las hojas
- ½ chile rojo, fresco, cortado a la mitad y desvenado
- 1 cucharadita de polvo para hornear
- 720 gramos de garbanzo blanco, enlatado
- 1 cucharadita de sal
- 1 cucharadita de comino en polvo
- 1 cucharadita de semillas de cilantro molidas
Terminando el pan r’gaif y el falafel
- 400 gramos harina de trigo, plus extra for dusting
- aceite vegetal, para freír
- Voeding
- per 1 porción
- Calorieën
- 53679 kJ / 1282 kcal
- Eiwitten
- 42 g
- Koolhydraten
- 177 g
- Vetten
- 42 g
- Vezels
- 18 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Garam masala - Subcontinente indio
5min
Kipe charola
1 Std. 30 Min
Espagueti de camote y pesto de hierbas finas
40 Min
Bolas de matza
50 Min
Keppe de quinoa
1 Std.
Falafel
55 min
Baba ganoush
40 Min
Chile vegetariano
1 Std. 5 Min
Falafel de chícharo
30min
Keppe charola
1 Std. 40 Min
Pollo tandoor
6 godz. 45 min
Kofta
50 Min