Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Teig:
- 250 g Milch
- 100 g Butter, in Stücken
- 100 g Zucker
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 600 g Mehl
- 1 Ei
- ½ TL Salz
Füllung und Fertigstellung:
- 500 g Milch
-
2
Msp. Bourbon-Vanille, gemahlen
of 1 - 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht oder Vanilleschotenmark - 70 g Zucker
- 1 Ei
- 35 g Speisestärke
- 2 Msp. Zimt
- 100 g Sultaninen
- Kaffeesahne zum Bestreichen
- Voeding
- per 1 Scheibe
- Calorieën
- 643 kJ / 154 kcal
- Eiwitten
- 4 g
- Koolhydraten
- 25 g
- Vetten
- 4 g
- Vezels
- 0.8 g
Alternatieve recepten
Nuss-Striezel
1 Std. 30 Min
Hefezupfbrot mit Zimt
2h 10min
Hefegrundteig, süss
1 Std.
Apfel-Hefe-Schnecken
2 godz. 40 min
Gedrehter Hefezopf
2 godz.
Gefüllter Vanillezopf
2 godz.
Hefe-Früchte-Gugelhupf
2 Std. 30 Min
Hefeschnecken
1 Std. 40 Min
Mohnblume
1h 10min
Apfeltaschen
2 godz. 40 min
Mohnstriezel
1 Std. 40 Min
Nussschleifen
2 godz.