Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Chocolate cupcakes
- 250 g unsalted butter, cut into pieces and softened
- 250 g water
- 50 g Dutch cocoa powder
- 150 g buttermilk
- 2 eggs
- 1 tsp natural vanilla extract
- 300 g plain flour
- 1 pinch salt
- 300 g white sugar
- 1 tsp bicarbonate of soda
Chocolate buttercream icing
- 500 g icing sugar (see Tips)
- 40 g Dutch cocoa powder
- 240 g unsalted butter, cut into pieces and softened
- 1 tbsp boiling water
- 1 tsp natural vanilla extract
Modelling paste
- 40 g water
- 3 tsp gelatine powder
- 100 g glucose syrup
- 15 g glycerine (see Tips)
- 620 g icing sugar, plus extra for dusting (see Tips)
- natural food colouring of choice
- 1 ½ tsp tylose (see Tips)
Assembly
- sugar glue (see Tips)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1943.8 kJ / 456.8 kcal
- Eiwitten
- 3.1 g
- Koolhydraten
- 73.6 g
- Vetten
- 18.2 g
- Verzadigd vet
- 11.5 g
- Vezels
- 1.3 g
- Natrium
- 81 mg
Alternatieve recepten
Chocolate chip cookies
50min
Chocolate chip muffins
40min
Buttercream icing
10min
Marshmallow icing
7 godz. 40 min
Tea party cake
52h 50min
Whoopie pies
1h 20 min
Giant doughnuts
2h 40min
Basic vanilla cake
55min
Gravity cake
2h
Chocolate cupcakes
1h 20 min
Basic chocolate cupcakes
40min
Basic vanilla cupcakes
35min