Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Ciasto
- 125 g mleka, ciepłego
- 30 g świeżych drożdży, pokruszonych
- 50 g cukru
- 300 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 1 szczypta soli
- 1 jajko
- 50 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
Nadzienie cynamonowe
- 50 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 60 g cukru
- 3 łyżeczki cynamonu, mielonego
- 1 jajko roztrzepane z 1 łyżką mleka, do posmarowania ciasta
- 2 łyżeczki cukru, do posypania ciasta
- 2 - 3 szczypty cynamonu, mielonego, do posypania ciasta
- Voeding
- per 1 kawałek
- Calorieën
- 540.6 kJ / 129.2 kcal
- Eiwitten
- 3 g
- Koolhydraten
- 18.7 g
- Vetten
- 4.9 g
- Verzadigd vet
- 2.9 g
- Vezels
- 1 g
- Natrium
- 17.9 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Bajgle z makiem
1 godz. 25 min
Drożdżówki z nadzieniem z płatków róż
1 Std. 15 Min
Bułeczki "Stokrotka"
1 Std. 5 Min
Słodki chlebek do odrywania (monkey bread)
1h 45min
Brioszka z dżemem rabarbarowym
3 Std. 45 Min
Chałka z kardamonem
2h 40min
Drożdżówki z makiem
2h 40min
Brioszka z czekoladą
2h 10min
Buchty z powidłami śliwkowymi
2 Std. 30 Min
Drożdżowe ślimaczki z czekoladą
2h 40min
Ślimaczek cynamonowy XXL z polewą z serka kremowego
2h 50min
Wieniec z makiem i morelami
1 godz. 30 min