Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Mohnbelag
- 80 g Mohn
- 40 g Zucker
- 200 g Milch
- 30 g Hartweizengrieß
- 30 g Butter, in Stücken
- 1 Ei
Kirschbelag
- 2 Gläser Kirschen (à 680 g), abgetropft, Saft aufgefangen
- 50 g Zucker
- 55 g Speisestärke
Streusel
- 95 g Zucker
- 170 g Mehl
- 120 g Butter, in Stücken
- 15 g Vanillezucker, selbst gemacht
Rührteig und Fertigstellung
- 160 g Butter, in Stücken
- 200 g Zucker
- 3 Eier
- 160 g Milch
- 330 g Mehl
- ¾ Pck. Backpulver
- 1 Prise Salz
- Puderzucker zum Bestäuben
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1646 kJ / 393 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 53 g
- Vetten
- 17 g
- Vezels
- 2 g
Alternatieve recepten
Mohnstriezel
2h 15min
Donauwellen
2 Std. 30 Min
Mohn-Preiselbeer-Kuchen
1 Std. 40 Min
Aprikosen-Lebkuchen
1 Std. 30 Min
Mohnkuchen mit Streuseln
1 Std. 25 Min
Apfel-Walnuss-Kuchen
1 Std. 30 Min
Nussecken de luxe
1h 45min
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4u. 10min
Streusel-Mohn-Käsekuchen
7 Std. 15 Min
Apfelrahmkuchen
1h 50min
Rotkäppchen-Kuchen
4 Std.
Apfelkuchen mit Baiser und Streuseln (Jabłecznik)
1 Std. 30 Min