Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Rhabarberboden
- 150 g Butter, weich, in Stücken
- 130 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 3 Eier
- 150 g Mehl
- 2 TL Backpulver
- 500 g Rhabarber, in Stücken (2 cm)
- 60 g brauner Zucker
Marzipancreme und Fertigstellung
- 100 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 500 g Magerquark
- 250 g Mascarpone
- 100 g Zucker
- 100 g Orangensaft
- 25 g Zitronensaft
- 50 g Mandellikör (z.B. Amaretto)
- 200 g Sahne
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 30 g gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine)
- Mandeln, gehobelt, zum Bestreuen
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1553 kJ / 371 kcal
- Eiwitten
- 9 g
- Koolhydraten
- 31 g
- Vetten
- 22 g
- Vezels
- 1.8 g
Alternatieve recepten
Blaubeer-Mascarpone-Torte
3 Std. 10 Min
Rhabarber-Sahne-Kuchen
4h 15min
Versunkener Pflaumen-Marzipan-Kuchen
1 Std.
Rhabarber-Tiramisu
3 Std.
Erdbeer-Amarettini-Kuchen
4h 30 min
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4 godz. 10 min
Rhabarber-Mandel-Torte
4h 30 min
Topfentorte mit Birnen
4h 30 min
Rhabarber-Käsekuchen
7h 30min
Mohn-Birnen-Kuchen
3 Std.
Rhabarber-Marzipan-Schnitten
1h 10min
Apfeltorte mit Florentiner-Deckel
4 Std.